Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Project: Vintage Hollywood Memories

Έκθεση Φωτογραφίας Δεκέμβριος 2016
Ημερολόγιο 2017




Αγαπώ αυτόν τον φαντασμαγορικό κόσμο του παλιού Hollywood… άλλοτε με ασπρόμαυρα πορτρέτα vintage γυναικών με μεγάλες βλεφαρίδες και αντρών με γοητεία και όμορφα μουστάκια και άλλοτε έγχρωμα σκηνικά με «μεγάλες κυρίες».

 Θα ήθελα να είχα μια χρονομηχανή και να ταξιδέψω στο παρελθόν. Επειδή όμως δεν βρήκα κάποια εύκαιρη, ξεφύλλισα εκατοντάδες φωτογραφίες μεγάλων φωτογράφων όπως οι : Robert Capa, Phillippe Halsman, Eve Arnold, Arnold Newman και George Hurrell  και ακολούθησα τη μυρωδιά των εμπνεύσεων και των επιθυμιών μου  για να συναντήσω ταλαντούχους ανθρώπους και να κάνουμε τις φωτογραφίες σάρκα μας, κτήμα μας, αφιερωμένες στην κάθαρση της ιδιαίτερης «ομορφιάς» και  της πιο «όμορφης»  ασχήμιας …εξίσου αγαπημένα και τα δύο!
Μια έκθεση , ημερολόγιο με ιδιαίτερα πρόσωπα σαν τα ψεύτικα φεγγάρια του ασπρόμαυρου φιλμ , σαν το ερωτικά  τραγούδια των έγχρωμων Musical .
 Σύρθηκαν πολλές ιδέες στο μυαλό μου για τα τελικά θέματα … Κάποια τα προσπέρασα γρήγορα ,άλλα παρακαλούσαν και με βάζαν σε σκέψεις και αλλά τα θαύμαζα και  τα ποθούσα.
Αυτά επιλέχθηκαν …
Δεκαεφτά φοβέρες φωτογραφήσεις που θα σπάσουν τα κάγκελα της φαντασίας σας.
Θέματα μοναδικά, άπιαστα, αλησμόνητα και ίσως προς εξαφάνιση.
Μεταμορφωθήκαμε απεικονίζοντας μεγάλους καλλιτέχνες!
Ευχόμαστε να νιώσετε τον θαυμάσιο αυτό κόσμο που προσπαθήσαμε να αναδημιουργήσουμε.
Ίσως και ΕΣΥ να νιώθεις ότι είσαι φτιαγμένος για μια άλλη εποχή. Να θυμάσαι μόνο, ότι ακόμα μπορείς να ταξιδέψεις εκεί αν τελικά το θες απλά πρέπει να βρεις τον τρόπο!

Φωτογράφος: Ανδρέας Ανδριόπουλος
Μοντέλο: Κατερίνα Βασιλειάδη
Art direction: Κατερίνα Βασιλειάδη
Εμπνεύστηκε από την φωτογραφίες του George Hurrell με μοντέλο την Jean Ηarlow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου